centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-whatsapp
centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-3-viber
Radno vreme 00:00 - 24:00

Stomatološka protetika

Ukratko

Ukupno usluga

4

Broj dolazaka

2 - 3 puta

Grad

Beograd
Niš

0 +
Zadovoljnih pacijenata

Fiksna protetika

Fiksna protetika – izrada svih vrsta protetskih nadoknada, izrada totalnih i parcijalnih proteza.

Mobilna protetika

Mobilna protetika je grana stomatologije koja se bavi projektovanjem i izradom proteza poštujući sledeće zahteve: funkcionalnost, otpornost, sigurnost i estetiku.

Stomatološka protetika

Pojam stomatološka protetika obuhvata svaku zamenu, odnosno zamenu za prirodni zub u slučaju da nedostaje jedan, više njih ili čak svi zubi.

Grana dentalne medicine koja se zove parodontologija bavi se lečenjem parodoncijuma tj. potpornih struktura zuba, koje čine gingiva, cement zuba, alveolarna čašica u kojoj se nalazi zub i ligamenti (vlakna) koja zub povezuju sa alveolom. U savremenom društvu parodontopatija je najzastupljenija bolest čovečanstva. Parodontologija čini lečenje parodontopatije mogućim. Parodontopatija je oboljenje. Ona zahvata i razara periodontalni ligament, desni, aleolarnu kost i cement tj. potporna tkiva zuba, i na kraju dovodi do klaćenja i ispadanja zuba. Često ovu bolest nazivaju paradentoza ili parodontoza, ali to nije tačan stomatološki naziv.

Garancija

Kvalitet i pouzdanost našeg rada potvđuje garancija na zubne implantate doživotno. Svaki pacijent za svaki ugrađeni implantat ponaosob dobija iternacionalni pasoš setifikat sa tačnim opisom na kom je mestu ugrađen implantat i sa upisanim serijskim brojem. Pasoš je zvanična potvrda premium kvaliteta proizvođača implantata. Naša klinika koristi najsavremenije materijale i sarađuje sa najboljim labaratorijama. Na ovaj način svako može sebi da priušti savršen osmeh!

Najtraženije usluge

Stomak-abdomen

Dermolipektomija podrazumeva hiruško odstranjivanje kože…

Korekcija dojke

Kada su korekcije dojke u pitanju, posebna važnost pridaje se korekciji bradavice…

Botox terapija

Izvanredan način da minimalno 6 meseci sprečite..

Najtraženije usluge

Vreme boravka i rokovi izrade

Za intervenciju ugradnje implanta potrebno je izdvojiti 2 dana u Srbiji. Prvi dan se ugrađuju implantati i sutradan se vrši kontrola za 24h. Vreme trajanja same operacije je od 15 min do 1 h i 30 min, u zavisnosti od broja implantata koji se ugrađuju. Nakon 3 meseca od ugradnje, kada implantat sraste sa viličnom kosti, vrši se izrada protetskog dela. Za izradu protetskog dela na implantatima potrebno je izdvojiti od 5 do 7 dana boravka u Srbiji. Za izradu svih ostalih vrsta protetskih radova potrebno je izdvojiti 5 – 7 dana boravka u Srbiji.
Na taj način zubni implant u potpunosti zamenjuje izgubljeni zub. Implant postaje replika nekadašnjeg zuba. Procedura za implantiranje zuba je jednostavna. Na početku potrebno je izvršiti rendgensko snimanje vilice, kako bi se utvrdilo da li ima dovoljno koštane mase u vilici. Ako nema, pre implantiranja vrši se operacija ugradnje veštačke kosti. Sama opercija ugradnje implantata traje oko 30 minuta. Nakon završene operacije čeka se 3 meseca da implant uraste u viličnu kost. Tek nakon tog perioda pacijent dolazi ponovo u ordinaciju gde mu se na implant ušrafljuje nadograđena struktura (supra struktura) i vrši izrada protetskih nadoknada (krunica).

Za pacijente iz inostranstva

Besplatan smestaj sa
5/5
U skladu sa našim visokim standardima, nudimo svojim pacijentima obezbeđuje besplatan vrhunski smeštaj sa 5 zvezdica u samom centru prestonice. Mi želimo da vaš boravak u Srbiji bude nezaboravan i maksimalno relaksirajući.

Implanti

Procedura ugradnje implantata

Procedura za ugradnju implantata zuba je jednostavna. Na početku potrebno je izvršiti rendgensko snimanje vilice da bi se napravio individualan plan terapije. Sama opercija ugradnje implantata traje oko 30 min do 1h i 30 min po vilici. Nakon završene operacije čeka se od 3 meseca da implant uraste u viličnu kost. Nakon tog perioda pacijent dolazi ponovo u ordinaciju gde mu se na implant ušrafljuje nadogradnja (suprastruktura) i vrši uzimanje otiska i izrada dedinitivnog protetskog rada (krunica).

Procedura ugradnje implantata

Tokom prve posete radi se klinički pregled sa rendgenskim snimkom, na osnovu čega se utvrđuje…
Nakon što je okolno koštano tkivo sraslo sa implantatom, na implantat se postavlja suprastrukura i uzima se otisak za…

Mini implanti

Mini-implanti predstavljaju pravu revoluciju u rehabilitaciji bezubih vilica. Kod pacijenata sa tom vrstom problema obično nema dovoljno koštanog tkiva za drugu vrstu pomoći osim za nošenje mobilnih proteza. Ukoliko se, pak, na rendgenskom (ortopantomografskom) snimku pokaže da je moguće postaviti mini implante – čak i kad na prvi pogled ne izgleda da za to postoje uslovi – njima će se postići znatna, i do 80 odsto bolja stabilizacija proteze.

Sinus lift – podizanje poda sinusa

U slučajevima bezubosti u bočnim regionima gornje vilice, veoma često dolazi do resorpcije alveolarnog grebena i uvećanja zapremine maksilarnog sinusa na račun koštanog dela, usled čega visina koštanog segmenta često nije dovoljna za ugradnju implantata.
U takvim slučajevima se radi hirurška metoda „SINUS LIFT“, intervencija koja podrazumeva podizanje poda sinusa uz ugradnju veštačke kosti radi nadogradnje koštanog defekta i stvaranja dovoljne visine kosti koja je neophodna za ugradnju implantata.
Postoje dve metode sinus lifta koje mi radimo u našoj poliklinici :