centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-whatsapp
centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-3-viber
Radno vreme 00:00 - 24:00
Liposukcija

Do savršene linije i vitkog tela – liposukcijom!

Brz način života, stres, slaba fizička aktivnost, loše životne navike – sve to doprinosi nakupljanju vode u organizmu, stvaranju celulita, gomilanju kilograma. Upravo iz tog razloga, danas je sve manje devojaka/žena koje su zadovoljne svojim fizičkim izgledom i telom.

 

U zimskoj sezoni, kada je povoda za proslave i uživanje na pretek, retko koja osoba razmišlja o liniji i kilogramima. I dok su nam letnje stvari daleko izvan vidokruga, a široke bluze i džemperi vešto prikrivaju poneki višak tu i tamo, računamo da do sledećeg leta ima i više nego dovoljno vremena da se stvari dovedu u red.

 

I onda, kada dani postanu duži, a sunce počne da mami letnje komade i kupaće kostime iz naših ormana, mnogi se sete svojih planova za predstojeće mesece i da će baš ovo leto, konačno, biti ono kada ćemo zablistati u punom sjaju kada je u pitanju izgled u kupaćem kostimu.

 

Međutim, kako živimo u 21. veku, to nije nešto što ne može da se reši. Danas postoji veliki broj rešenja za ovaj problem. Jedno od tih rešenja jeste primena liposukcije.

Kada je u pitanju skidanje sala sa stomaka ili drugih delova tela, liposukcija je jedna od najpopularnijih metoda koja se koristi za oblikovanje tela, međutim ona ne služi za regulisanje telesne težine, tj. uklanjanje viška kilograma niti za zatezanje kože! Odstranjivanje masnog tkiva stomaka i drugih delova tela (bokova, bedara, zadnjice, nadlaktica, potkolenica i slično) je hirurška tehnika pomoću koje se brzo i lako salo isisava da bi se postigao lepši oblik tela, ali je estetska hirurgija u ovom smislu ograničena na uklanjanje maksimalno 5kg masnih naslaga, što u slučajevima prekomerne težine nije dovoljno da bi se postigao poželjniji izgled. Ono što je prednost tretmana kao što je liposukcija stomaka ili drugih delova tela jeste da može da se kombinuje sa zahvatima kao što su face lifting, abdominoplastika, zatezanje kože na različitim delovima tela, povećanje zadnjice, korigovanje drugih delova tela i slično.

Kako se radi liposukcija stomaka?

Liposkulptura ili liposukcija stomaka, kao i drugih delova tela, izvodi se kroz manje ubode kanilama, koje predstavljaju posebne medicinske instrumente – one se uvlače pod kožu i pomoću njih se vrši izvlačenje masnih naslaga. Kanile koje se upotrebljavaju u zahvatu kao što je skidanje sala sa stomaka moraju biti različitih oblika i veličina da bi se postiglo ravnomerno izvlačenje masnog tkiva iz svih slojeva kože. Prethodno je moguće izvršiti razbijanje masnih naslaga ubacivanjem fiziološkog rastvora sa adrenalinom u kritične regije da bi se smanjilo krvarenje i potencijalne komplikacije, te ujedno olakšao postupak kao što je skidanje sala sa stomaka i zatezanje. Ova procedura obično se sprovodi u opštoj anesteziji, a može da traje od 1 do 5 sati, što zavisi od toga koliko regija je obuhvaćeno operativnim zahvatom.

Takođe, nakon što je urađena liposukcija stomaka ili nekog drugog dela tela, moguće je po želji i potrebi pacijenta uklonjeno masno tkivo iskoristiti za popunjavanje onih delova tela kojima niste zadovoljni u smislu veličine ili oblika (uvećanje usana, zadnjice, popunjavanje jagodica itd), zatim za korigovanje neravnina i udubljenja, ispravljanje bora i slično.

Koliko traje oporavak i postoje li komplikacije kada se radi klasična liposukcija stomaka?

Estetska hirurgija, kao i bilo koja operacija, nosi sa sobom određene rizike i moguće komplikacije, ali uz stručan i profesionalan tim lekara, sve ovo je svedeno na minimum! Odmah nakon zahvata kao što je klasična liposukcija stomaka, neophodno je nošenje midera tj. steznika radi skupljanja viška kože, a njegovo nošenje se preporučuje minimum tri nedelje od operacije.

Nakon što je izvršeno skidanje sala sa stomaka ili nekog drugog dela tela, povratak na uobičajene aktivnosti moguć je već 3 dana ukoliko je opšte stanje pacijenta dobro i ne trpi bolove, a neke od retkih komplikacija koje mogu da se jave su modrice, podlivi i otoci koji se javljaju kao normalne postoperativne pojave i uglavnom se povlače nakon dve nedelje. Takođe, u određenim slučajevima dolazi do poremećaja senzibiliteta kože, kao i do pojave manjih neravnina, a upravo zbog toga se savetuje tretman limfne drenaže i rane postoperativne masaže.

Ukoliko smatrate da je i vama potrebna liposukcija, ali nije vam pristupačno jer ne živite u Srbiji, tu je Centar zdravstvenog turizma. Organizovaćemo sve za vas – prevoz, smeštaj i kvalifikovanog hirurga koji će obaviti liposukciju po najpovoljnijim cenama.

Budite osmehom i zadovoljne svojim izgledom!

sr_RSSerbian