centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-whatsapp
centar-zdravstvenog-turizma-content-10-stroke-3-viber
Radno vreme 00:00 - 24:00

Estetska hirurgija

Ukratko

Ukupno usluga

4

Broj dolazaka

2 - 3 puta

Grad

Beograd
Niš

0 +
Zadovoljnih pacijenata

Face lifting (ritidektomija)

Hiruški zahvat kojim se podižu mišići lica, uklanja višak kože i uklanjaju jače bore na licu. Starosno doba koje se smatra pogodnim za izvođenje ove operacije kod najvećeg broja ljudi je posle 40 godine života. Kao prvi i najuočljiviji znak opuštenog lica je gubljenje jasne linije kože donje vilice praćeno formiranjem jastučića i podbratka kao i gubljenje čvrste granice između donje vilice i vrata. Sledeći znak je produbljivanje nazolabijalnih bora (bore između nosa i uglova usana) i spuštanje uglova usana. Veći ili manji broj bora lica i vrata je siguran znak da je vreme za lifting. Trajnost face-liftinga zavisi od operativne tehnike kao i individualnih osobina pacijenta (starost, kvalitet kože i potkožnog tkiva). Kod tzv. SMAS-face liftinga, vrši se reinsercija i podizanje mišića, a ne samo uklanjnje viška kože.
Na ovaj način osobu možemo podmladiti minimalno desetak godina sa dugotrajnijim efektom. Ožiljci su plasirani u deo kose iznad ušnih školjki, gde se paraktični i ne vide, zatim ispred ušne školjke u postojeći nabor, te u kanal iza uha. Posle 3-6 meseci ožiljci su minimalno vidljivi i ne predstavljaju estetski problem. Operativni zahvat se izvodi u opštoj anesteziji i zahteva 2 dana hospitalizacije. Zavoj se nosi oko 3-4 dana posle čega se stavlja posebna elastična maska. Konci se skidaju oko 12. dana nakon operacije. Zatezanje lica uglavnom kombinujemo sa zatezanjem kože čela, kapaka i vrata.

Neck-lift

Podrazumeva odstranjivanje viška kože i njeno zatezanje na vratu. Može se kombinovati sa liposukcijom. Izvodi se kao samostalna intervencija ili u sklopu face-liftinga. U zadnje vreme se često izvode takozvani parcijalni liftinzi lica, zatim kombinovani liftinzi, subperiostalni liftinzi i sl. Po skidanju konaca savetuju se odgovarajuće masaže lica i aplikacija krema protiv ožiljaka. Komplikacije: veoma su retke no treba ukazati na mogućnost pojave podliva, jačeg otoka, manjeg propadanja kože, slabijeg osećaja na licu i do tri meseca, jačih ožiljaka i sl. U najtežm slučajevima i povrede facijalnog nerva. Savet: Radi se o kompleksnoj hirurškoj intervenciji, pa je neophodno veliko hirurško iskustvo.

Korekcija bradavica

Korekcija bradavica (nipple – areola complex) predstavlja jako bitan anatomski i funkcionalni deo čitave dojke. Shodne tome, igra važnu ulogu u smislu estetskog izgleda, ali i funkcionalnosti jer predstavlja neraskidivi deo sistema za dojenje tj. laktacije. Takođe ima senzornu i taktilnu ulogu, igrajući važnu ulogu što se samopouzdanja žene tiče. Kada su korekcije dojke u pitanju, posebna važnost pridaje se korekciji bradavice. Iz anamneze dobijamo podatak kada se desilo da bradavica postane uvučena i da li se to povezuje sa određenim patološkim stanjima. Nakon svih urađenih pretraga pristupa se operativnom planu, gde se vrši označavanje, iscrtavanje i obeležavanje. Jednostrana korekcija znači da korigujemo samo jednu bradavicu, dok obostrana znači da se korekcija odnosi na obe bradavice. Hirurške tehnike odredjuju hirurg i njegov tim. Sama operacija se uspešno završava nakon korekcije ovog bitnog kompleksa, ušivanjem tj. fiksacijom hirurškim koncima. Potom sledi aplikacija lokalnih antibiotskih masti, koje imaju protektivnu ulogu, te dodatno hidriraju kožu kako ne bi došlo do prekomernog isušivanja i dehidratacije. Daju se antibiotici sistemski i lekovi protiv bolova po potrebi. Postoperativni period je relativno bezbolan i nakon kratkog vremena pacijentkinja može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima bez prevelikog napora, naprezanja i uz određeni propisani higijensko-dijetetski režim.

Najtraženije usluge

Stomak-abdomen

Dermolipektomija podrazumeva hiruško odstranjivanje kože…

Korekcija dojke

Kada su korekcije dojke u pitanju, posebna važnost pridaje se korekciji bradavice…

Botox terapija

Izvanredan način da minimalno 6 meseci sprečite..

Najtraženije usluge

Stomak-abdomen

Dermolipektomija podrazumeva hiruško odstranjivanje kože i potkožnog tkiva u onoj meri i obimu koliko to stanje pacijenta zahteva, a da ne ugrožava njegovo opšte zdravstveno stanje. Ovo je često jedini izbor kod pacijenata koji naglo izgube na svojoj težini što zna da bude i do 30 kg. dijetom ili posle nekoliko trudnoća. Tada koža gubi na svom tonusu i elastičnosti, tako da više ne može da se vrati u svoje prvobitno stanje.
Abdominoplastika uključuje i korekciju prednjeg trbušnog zida tj. ojačavanje muskulature, posebno tamo gde postoji razdvojenost (dijastaza) ovih mišića ili u prisustvu manjih trbušnih kila. (na slici velika abdominalna ventralna kila) Operacija se izvodi uglavnom u opštoj anesteziji. Može se kombinovati i sa liposukcijom u predelu bedara, butina, kolena i zadnjice. Najveći nedostatak ove operacije je dosta veliki ožiljak koji zaostaje nakon operacije. Ovaj ožiljak se smešta na mesto gde je najmanje vidljiv tj. u tzv. suprapubičnu regiju, tako da je pri nošenju kupaćeg kostima, taj ožiljak u potpunosti pokriven. Pacijent ostaje u bolnici 24 sata. Obavezno je nošenje odgovarajućeg steznika u prve 2 nedelje, kada se otprilike i konci uklanjaju. Po skidanju konaca, počinje se sa tretmanom ožiljka i koji vremenom postaje mekši i manje upadljiv. Estetski rezultati su odlični.

Butine-natkolenice

Opuštena koža natkolenica posle liposukcije a naročito jačeg mršanja mora se redukovati i zategnuti. To se radi rezovima u preponi sa prednje strane i nazad ispod gluteusa. Zaostali ožiljci su malo vidljivi mad se mogu i spustiti prema natkolenicama. Lako se kriju. U najtežim slučajevima rez se pravi i duž unutrašnje strane butina kada se koža podiže i cirkumferentno zateže. Operacija traje do 2 h i podrazumeva totalnu ili spinalnu anesteziju. Moraju se nositi mideri do mesec dana.

Zadnjica

SMANJENJE- Liposukcija je procedura kojom se zadnjica može smanjiti i oblikovati. Naravno često se radi u proceduri redukcije butina i lumbalne regije.
PODIZANJE I UVEĆANJE ZADNJICE- Ovom procedurom vršimo podizanje viseće zadnjice, a ukoliko to situacija zahteva i uvećanje( kod ravnih i malih )odgovarajućim glutealnim implantatima. Ovi implantati se proizvode u različitim veličinama i različitog su profila.Sama tehnika je specifična , zahteva dobar izbor istrumenata i dobro hirurško iskustvo. Rezovi se nalaze obično na skrovitim mestima i vremenom postaju manje upadljivi. Izvodi se u opštoj ili spinalnoj anesteziji i traje oko 1h. Neophodno se ponašati postoperativno po savetu hirurga u smislu sedenja, masaže i slično. Druga procedura koju često koristimo je povećanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom uzetim sa onih regija gde ga ima u višku. Nedostatak ove tehnike je što obično nemamo dovoljno masnog tkiva a i veliki deo se resorbuje bez obzira na dobru pripremu. Naravno i to je individualno. Resorbcija je od 30 do 70%. Kod spuštenih zadnjica i kod osoba koje su dosta smršale prava procedura je autoaugmentacija i povećanje zadnjice. Tom tehnikom se guza podigne , utegne i remodelira. Nedostatak su dosta veliki rezovi i često jako vidljivi no lako ih je skriti.

Za pacijente iz inostranstva

Besplatan smestaj sa
5/5
U skladu sa našim visokim standardima, nudimo svojim pacijentima obezbeđuje besplatan vrhunski smeštaj sa 5 zvezdica u samom centru prestonice. Mi želimo da vaš boravak u Srbiji bude nezaboravan i maksimalno relaksirajući.

Potkolenice

Podebljavanje potkolenica se najčešće radi kada postoje manji ili veći deformiteti potkolenice bilo da su oni izazvani nekom traumom i bolešću ili se radi o urođenom deformitetu kao što se tzv.“O“ noge. Implantati koji se koriste mogu biti ovalnog ili anatomskog oblika i proizvode se u različitim veličinama. Procedura se može izvoditi u spinalnoj ili opštoj anesteziji i traje oko 40 min. Rezovi su oko dužine oko 2,5 cm i nalaze se na neupadljivom delu u potkolenoj jami. Nakon operacije, pacijenti obavezno nose elastične čarape, a konci se skidaju oko 10 postoperativnog dana. Postoperativni bol je umerenog intenziteta koji se može suzbiti oralnim analgeticima. Vremenom ti bolovi slabe, te se pacijent može vratiti svakodnevnim aktivnostima već 10-12 dana. Efekti nakon ubacivanja ovih implantata su trajni.

Botox terapija

Izvanredan način da minimalno 6 meseci sprečite prekomerno znojenje pazuha, dlanova ili tabana. Radi se tako što se pripremljeni preparat BOTOXA inicira u tačno predviđene tačke u odgovarajućoj količini jedinica. Rezultat se očekuje za 3-4 dana a maksimalan je za oko 2 nedelje. U Svetu i Evropi BOTOX se koristi i u estetske svrhe za korekcije bora čela, regije između očiju, sitne bore oko očiju a nekada i na licu i vratu. Potpuno je bezopasan kada se daje po tačno odgovarajućoj proceduri a predviđeno je da ga iniciraju isključivo lekari. Na slici je prikazana regija pazuha sa velikim brojem izvodnih kanala znojnih žlezda. Cilj je prekomerno znojenje smanjiti.